02142214

جهش قیمت دلار و تحلیل روز بازار آهن

همان‌طور که در مقاله اوایل سال تحلیل قیمت میلگرد 1403 پیش بینی کردیم قیمت دلار قبل از پایان سال به بالای 80 هزار تومان رسیده است. در این بین مقاطع فولادی به‌ویژه قیمت میلگرد با جهش قیمت دلار و ثبت نرخ‌های تاریخ بالای 80 هزار تومان شیب افزایشی تندتری به خود گرفته است. هرچند قیمت برخی مقاطع فولادی هنوز به سقف تاریخی اواخر 1401 نرسیده است اما باید توجه کرد که از مهم‌ترین دلایل آن رکود صنایع و کاهش حجم مصرف آهن آلات در بخش تقاضا است.

در ادامه بازار آهن آلات در دلار بالای 80 هزار تومان را دقیق‌تر بررسی می‌کنیم.

 

دلار بالای 80 هزار تومان و احتمال افزایش شیب صعودی قیمت آهن آلات

با رشد قیمت دلار و ایجاد التهاب در بازار امکان جهش قیمت انواع مقاطع فولادی در زمستان 1403 بسیار بالا است. این التهابات با افزایش حجم تقاضا در یک بازه چند ماهه باعث جهش قیمت آهن آلات می‌شوند. به این ترتیب انتظار می‌رود قیمت مقاطع فولادی مانند قیمت ورق گالوانیزه، قیمت تیرآهن و ... تا انتهای 1403 سقف‌های قیمتی جدیدی را به ثبت برسانند.

افزایشی که به دلیل پیش‌خور کردن تقاضا رکودهای سنگینی را در ادامه رقم می‌زند.

 

دلایل امکان رشد قیمت آهن آلات تا انتهای سال

بازار آهن چالش‌های زیادی را تا انتهای سال در پیش دارد که می‌تواند به روند افزایش قیمت مقاطع فولادی سرعت ببخشد. در ادامه این چالش‌ها را بررسی می‌نماییم:

1. همان‌طور که گفتیم قیمت دلار به بالای 80 هزار تومان رسیده است اما قیمت مقاطع فولادی بسیار کمتر از جهش 30 درصدی نرخ دلار افزایش یافته‌اند. هم‌چنین این افزایش نرخ دلار باعث بیشتر شدن هزینه‌های تولید و گران شدن محصولات آهنی در ماه‌های آتی می‌شود. قطع برق و گاز تولیدکنندگان فولادی در روزهای سرد زمستان و کاهش عرضه عامل دیگری است که می‌تواند باعث سرعت بخشیدن به گران شدن قیمت تیرآهن، میلگرد و ... شود.

2. تشویق تولیدکنندگان به صادرات و کسب درامد دلاری با گران شدن قیمت ارز دیگر عاملی است که می‌تواند باعث کاهش عرضه محصولات فولادی در بازار داخلی و درنتیجه گران شدن قیمت مقطعی نظیر قیمت ورق سیاه، قیمت میلگرد و ... شود.

3. احتمالاً با شروع دولت ترامپ از 30 دی فشار بر اقتصاد ایران بیش از گذشته شود. این فشار با کاهش درامدهای ارزی می‌تواند میزان تورم و رشد قیمت دلار را بیشتر کند. افزایشی که در نهایت باعث جهش تورمی قیمت همه کالاها به‌ویژه بازار آهن آلات شود.

4. این فشار هم‌چنین کسری بودجه دولت را بیشتر می‌کند. تاریخ نشان داده که دولت برای جبران کسری همواره چشم به بازارهایی مانند دلار و بورس خواهد داشت. شرایطی که می‌تواند باعث التهاب در بازار دلار و کالاهای اساسی شده و جهش‌های چند ده درصدی را به ثبت برساند.

تاثیر دلار بر گرانی آهن

تنها عامل کنترل قیمت آهن

همه پارامترها از رشد قیمت مقاطع فولادی خبر می‌دهند و شاید تنها عاملی که در مقابل این روند قرار می‌گیرد رکود در صنایع مصرف‌کننده فولاد است. صنایع بزرگ و بازار مسکن به علت نبود نقدینگی و سیاست‌های انقباضی دولت سنگین‌ترین رکود سال‌های اخیر را تجربه می‌کند که این باعث خروج سرمایه و کاهش ساخت‌وساز شده است.

از این رو تقاضا برای مقطع فولادی به‌ویژه میلگرد، ورق، تیرآهن و نبشی و ناوانی به شدت کاهش یافته و این بازارها را وارد رکود می‌کند. از این جهت عدم وجود تقاضا در بخش خرید آهن آلات احتمالاً تنها مانع برای جهش افسارگسیخته قیمت آهن آلات است.

 

سخن پایانی

بدون شک انجام معاملات در چنین بازارهای پرنوسانی به شدت ریسک‌های سرمایه‌گذاری را افزایش می‌دهد و می‌تواند باعث ایجاد ضررهای جبران‌ناپذیری شود. باید گفت تحت نظر گرفتن دقیق بازار دلار، عدم توجه و اعتماد به صحبت‌های مسئولین، بررسی گذشته بازارها و دوری از معاملات هیجانی تنها راه‌های ماندگاری شما در بازار و اقتصاد امروز ایران هستند.

برای تأمین و خرید انواع آهن آلات با بهترین قیمت در بازار می‌توانید با کارشناسان فولاد ایرانیان با شماره 42214 – 021 تماس بگیرید و از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

اشتراک گذاری مقاله
دیدگاه شما چیست؟ برای ما بنویسید.